Холостяк Костянтин Євтушенко про їжу та дівчат

Холостяк-7

Нещодавно найзавидніший Холостяк країни, бізнесмен Костянтин Євтушенко продемонстрував всім глядачам телеканалу СТБ свої кулінарні здібності. Сьогодні, 8 березня, у Міжнародний жіночий день він разом з телеглядачами вчився у Вінченцо Барби приготуванню смачних та різноманітних за складом еклерів. Спеціально для сайту СТБ Костянтин зізнався, як він оцінює свої здібності в кулінарії, а також розповів, чи повинна його обраниця вміти смачно готувати.

Костянтине, для початку поділіться враженнями від роботи з командою проекту «Все буде смачно».

Колектив дуже дружній, тому враження лише найтепліші. Надійка така, що може навіть тих людей, які абсолютно не вміють готувати, налаштувати на правильний лад. А Вінні, він же Вінченцо, навіть абсолютно безнадійного, як мені здавалось, холостяка, зумів з першого разу навчити готувати справжній кулінарний шедевр. Він дуже хороший вчитель.

Важко було вчитися готувати такий непростий десерт, як еклери?

Насправді, я навіть поняття не мав, як їх правильно робити. Перше, що я зробив, коли захотів колись приготувати еклери – знайшов рецепт у Інтернеті. Він одразу здався мені дуже складним, в результаті страва мені таки не вдалася. Вже на зйомках «Все буде смачно» на питання щодо приготування еклерів я правильних відповідей так і не дав. Лише одна, здається, була вірною. Після цього я був ще більше впевнений, що приготування еклерів – надзвичайно складний процес. Але з Вінні, який дуже доступно вміє пояснити, що додавати і яким способом, приготування еклерів мені давалося, звичайно, набагато простіше. Думаю, після перегляду передачі кожен зможе в домашніх умовах приготувати цю смачну страву.

Костянтин Євтушенко демонструє результат своїх спроб приготування еклерів

Костянтин Євтушенко демонструє результат своїх спроб приготування еклерів

Вже встигли хоч раз після зйомок приготувати еклери вдома?

Лише один раз. Я готував їх спеціально для своїх племінниць, і страва дійсно вдалася. Справа у тому, що частіше це робити не вдається через брак часу. Зйомки проекту «Холостяк» закінчилися лише кілька днів тому, і по поверненню в Україну справа до приготування еклерів ще не дійшла. Але я обов’язково готуватиму для друзів та гостей ці ласощі, адже це хороший спосіб заманити їх до мого дому (посміхається).

У рамках проекту «Холостяк» (і не тільки) ви побували у різних країнах. Кухня якої з них вас вразила найбільше?

Хороше питання (сміється). Ми дійсно побували у багатьох країнах, але не буду розкривати всі карти. Скажу тільки, що одну з вечерь дівчата готували власноруч. Своїми чудовими українськими ручками (сміється). Це були найсмачніші страви з тих, що я куштував у рамках проекту. Все ж-таки українські дівчата знають, як готувати найправильніше (усміхається).

А які, можливо, дивні страви вам довелося спробувати вперше за час подорожей?

Одного разу нам довелося скуштувати м’ясо… кобри! Я навіть їв її пульсуюче серце. Це була доволі-таки екстремальна та екстравагантна страва. А в одну з країн ми взагалі поїхали спеціально, щоб спробувати дуже смачне м’ясо, яке я, до речі, просто обожнюю. Дуже багато чув про майстерність місцевих мешканців у приготуванні цієї страви, але ніколи не куштував.

А чи часто вас можна побачити біля кухонної плити?

Ні, це буває доволі рідко. Я ніколи не казав, що кулінарія – це моя сильна сторона. Але і в образу в цьому плані я себе не дам. Я вмію готувати смачні сніданки і легкі білкові вечері. А ось що стосується основних страв, особливо середземноморських або далекосхідних, то вони мені даються набагато складніше. Але у планах – обов’язково навчитися приготуванню якоїсь основної страви, яка буде пов’язана з м’ясом. Я повинен буду знати про цю страву все. Поки що ж задовольняюсь тим, що вмію готувати прості страви або харчуюсь у ресторанах.

Можливо, зовсім скоро ми ще раз побачимо вас у програмі «Все буде смачно», де ви будете вчитися готувати страву з м’яса?

Не знаю, не знаю (сміється). Там дуже велика черга на гостей в студію. Мені пощастило туди потрапити, я й не знаю, чи захочуть вони мене побачити ще раз. Але я б з радістю.

І, наостанок, питання, яке, певно, цікавить вже добру частину  жіночого населення України. Наскільки для вас важливо, щоб дівчина вміла готувати?

Я думаю, що не тільки для мене, а й для будь-якого чоловіка, для будь-якої родини важливо, щоб діти їли смачну домашню їжу, а не якусь піцу чи якісь незрозумілі ресторанні страви.  І тут річ йде не обов’язково про жінку. Якщо чоловік вміє класно готувати – то, думаю, немає ніяких проблем в тому, щоб він ці обов’язки взяв на себе, а жінка йому б допомагала. Мені, на жаль, не пощастило – я готувати не вмію, тому з радістю буду допомагати дружині поратися на кухні, тому що я завжди відкритий до чогось нового і до навчання.

Надежда Матвеева: «Я общалась с каждым украинским Холостяком. Признаюсь, Костя – самый интересный».

Від спілкування з Надією Матвєєвою у Холостяка тільки найкращі враження

Від спілкування з Надією Матвєєвою у Холостяка тільки найкращі враження

«Безусловно, телезрительницы будут от него в восторге! Замечательный мужчина: красивый, очаровательный, умный! Очень уж он мне понравился. К нам приходит много гостей, но он буквально поразил меня тем, что очень интересовался процессом и искренне жаждал научиться готовить это блюдо. Так радовался каждому своему достижению (смеется)! Думаю, он теперь без проблем сможет приготовить вкуснейшие эклеры. По крайней мере, те, которые он смастерил в рамках передачи, мы «уплетали» с большим удовольствием. И, что касается его слов о том, что он не против у нас еще раз погостить – с удовольствием! Я буду очень рада еще раз с ним встретиться, и телезрители, думаю, тоже. Ведь он не просто приятный человек, но еще и заметно заинтересован в обучении. Видите, он понимает, что конкретно хочет приготовить, и ставит перед собой цель научиться этому. Так что мы обязательно его еще раз пригласим. Кстати, я вам по секрету вот что скажу. Мне довелось общаться со всеми украинскими Холостяками, и мне кажется, что Костя – самый интересный из них».

Винченцо Барба: «Во время «урока» Костя был очень внимательным и аккуратным»

Костянтин Євтушенко не приховує: з допомогою Вінченцо йому вдалося з легкістю приготувати еклери

Костянтин Євтушенко не приховує: з допомогою Вінченцо йому вдалося з легкістю приготувати еклери

«Было очень интересно поработать с Константином, так как он – человек позитивный, да и как ученик очень способный. С ним я себя чувствовал так, будто я у себя на кухне, а он – один из моих поваров. Костя очень внимательно меня слушал и готовил очень аккуратно. Он не боялся задавать интересующие его вопросы, спрашивал, можно ли сделать то или другое, получается ли у него, обязательно пробовал ингредиенты в процессе готовки. Думаю, после нашего мастер-класса он пусть и не каждый день, но очень часто будет радовать своих друзей и родственников этим лакомством. А то до этого у него, судя по фото, получалась какая-то каша из шоколада, теста и крема (смеется)».

Світлана Панкова